Perşembe, Ocak 05, 2012

Arbeit Macht Frei

İmaj: Gugullu

Where Is My Mind by Yoav Feat. Emily Browning on Grooveshark

Yana yakıla iş arıyorum. Her gün her gece onlarca ilana başvuruyorum. İşverenler eskiden geri bile dönmezlerdi. Şimdi bolca red yiyorum.

"Özgeçmişiniz tarafımızca incelenmiş ancak şu an için birlikte çalışmamıza imkan bulunamamıştır. Gelecekte doğacak ihtiyaçlarımızı karşılamak üzere verileriniz bilgi sistemimize kaydedilmiştir."

Beni şimdi istemiyosan bi daha isteme arkadaşım. Ben şu anda istiyorum bu işi. Başvurduğum işe uygun bulmadıysan beni, daha sonra neye uygun bulacaksın?

Pişmanlıklar...
Zamanında "ehihoha dersler az geliyo bu mallara" diye dalga geçip dahil olmak istemediğim dış projeler...
Katılmayı reddettiğim proje yarışmaları...
Bölümümle alakalı olup gitmek istemediğim kongreler, sempozyumlar, workshoplar, buluşmalar...
Sırf geçebilmek için sadece kendi sunum konuma odaklandığım dersler...
Millet her sabah harıl harıl derse koştururken benim evde uyuyarak geçirdiğim günler...

Tembel bi öğrenciydim evet. Hiçbi zaman çalışkan olmadım öğrenim hayatımda zaten. Yumurta kapıya dayandığında günü kurtarabilmek adına çabalarda bulundum ben hep. Bence şu an yakınmaya hakkım bile yok aslında sırf bu yüzden.

Evde oturmaktan gına geldi artık. Düzensiz hayattan bıktım. Ertesi gün yetişmem gereken bi iş, bi yer olmamasından mütevellit sabahlara kadar istemsizce oturup akşamın 5inde 6sında uyanmaktan nefret eder oldum. Uyku düzenimi ayarlasam bile, hala işsizim.

"Çalışmak özgürlüğü getirir" demiş ya zamanında Naziler, slogana iyimser bakıp özgürlüğümü istiyorum. Parasızlık, boşluk, düzensizlik, bunların getirdiği hareketsizlik ve bunalım... Ölüyorum artık bunlardan.

Postu okuyan herkese gelsin... Beirut - Cliquot

Öpering!

17 yorum:

Serhat dedi ki...

umarım en yakın zamanda iş bulurssun. merak etme bende o dönemden geçtim. zaten herkes geçmiştir bir durgunluk say bunu ve böyle olsunda olsun diye düşünme çünkü hiç umulmadık bir yerde bir kapı çıkıcaktır bunu bil yeter ;)

Günlük Ayracı dedi ki...

@Serhat: 2 yıl sürüyorsa bu durgunluk değil alenen fetret devrine işaret bence :D İliklerime kadar titreye titreye yaşıyorum işsizliği, adeta Karadeniz dağlarındaki oksijen gibi çekiyorum içime :)

Herkes geçiyor bu dönemden. Tek sıkıntım benimkinin biraz uzun sürmüş olması. Bence zamanı çoktan gelmişti çalışmanın. Bekliyorum. Başvuruyorum. Bekliyorum :)

Adsız dedi ki...

Ne yani, 4 sene boyunca sadece uyudun mu!?

Günlük Ayracı dedi ki...

@AtYarışındaki Eşek: Öğrenim sürem 4 yıl da değil aslında, birazcık daha fazla :) Ama mütemadiyen uyumadım tabii ki, "Kariyerimmm <3 <3" diye diye koşturduğum zamanlar da oldu ilk bi kaç yıl.

Yazar dedi ki...

Bi ara yazıyı ben yazdım sandım. Benim blog yazmaya başlamamın tek sebebi işsizlikten kafayı yemek üzere olduğum zamandır. Mezun olmanın verdiği iğrenç duyguyla "artık büyüdüm" moduyla birlikte "iş arayanlar iş bulsuun" diye haykırıyorum her gün.

Günlük Ayracı dedi ki...

@Chen: Birbirimizin duygularına düşüncelerine tercüman olduğumuz çok zaman var sanırım. Ben, senin gibi iyi dileklerde bulunmayı geçtim artık, doğrudan işverenlere küfre bağladım :) İşsizlik kafayı yedirtir gerçekten de. Tamam, bi yandan normalde vakit ayıramayacağın şeylerle bolca haşırneşir oluyosun, ama bi yere kadar, di mi? :)

bisexie dedi ki...

niye boyle büyütüyoruz ki işsizliği güçsüzlüğü.

güzel ve görece olarak iyi kazandıran işimi eeeeeeeeh diye henüz siktiretmiş biri olarak tadını çıkarıyorum.
size de tavsiye ederim.

marlboro değil de lark içersin.
et döner değil de simit yersin.

ama iç dengen yerindedir.
yaşadığını hissettirirsin kendine..

----
ayrac bebeyim basta olmak üzere tüm pişmanlık çekenler icin geliyo:
http://bisexie.blogspot.com/2011/11/sex-sexie-bisexie.html


mujx

bisexie dedi ki...

ha bi de başlığın ne anlama geldiğini bile bilmeyen heykel sanatcısı hocaların bizleri eğittiği bi ülkede yasıoz amq calıssan ne calısmasan ne xD

Günlük Ayracı dedi ki...

@bisexie: Birikimin varsa işsizliğin tadını çıkarırsın elbette :D Ancak ben mezun olalı 2 yıl biticek 1 ay kadar sonra. Bu süre içinde bi askere gidip geldim işte, o kadar. Kafamdaki seslerden uzaklaşmam için bana iş lazım. Yoksa o sesler çok tehlikeli şeyler yaptırabilir bana.

bisexie dedi ki...

yaşar gibi yapma, yaşa o zaman.

Yazar dedi ki...

Haklısın, zaten yakında içimden geçen her türlü kelimeyi nasıl olsa çağırmıyorlar diye başvurularımın ön yazı kısmına eklemeyi düşünüyorum :)

Günlük Ayracı dedi ki...

@Chen: Ben olayı daha kişisel tutmayı planlıyorum: "Selam İKcı, nabers? Kıps!" diye lafa girip "Oldu o zaman öptüm kib bye" diye bitirsem misal, dünya daha yaşanabilir bi yer olmaz mıydı?

bisexie dedi ki...

aa aaa hala uyumamışşşh

Yazar dedi ki...

Bir İK adayı olarak o şekildeki başvurulara öncelik tanımayı düşünüyorum :)

Günlük Ayracı dedi ki...

@Chen: Yaşasın emperyalizm kahrolsun işçi hakları :D Yarın işe başlıyorum ve çok heyecanlıyım Chen :)

Adsız dedi ki...

işe falan degil benim yorumun. şarkı beni benden aldı uçurdu şuan. sucker punch'ı da izlemiştim ama hiç dikkat etmemişim galiba. bu şarkıyı bana kazandırdığın için minnettarım. geceme hüznüme bi anlam bi yoldaş kattın saol ;)

Yazar dedi ki...

Tebrik ederim seni :) Ben hala işsizim. Hala işe başlayıp ı-ıh beğenmedim diyip yarıda bırakıyorum ya da sizi ararız kısmındayım. Ben de istiyorum :(