Perşembe, Ocak 12, 2012

biznısmen

İmaj: gugıl

Makro by Katarzyna Nosowska on Grooveshark

Sabah 9:20 gibi evden çıkıp 9:30 otobüsüyle yola çıktım. 10:45 gibi ordaydım. Stresimi yenmek için bi sigara içip falanfilan beyi aradım; "Ben geldim, dıdıdının önündeyim." diye. Bi 10 dakika sonra geldi, beni aldı. Sanayinin içinden geçip şehir dışı sayılabilecek bi yere gittik. Gayet amatör bi atölye var, minicik bi yönetim binası falan. Patronun satış sorumlusuyla paylaştığı odaya girdik. Adamlar dün evire çevire incelemiş olmalarına rağmen usuldür deyip CVmi çıkardım verdim, "Yeterince baktık gördük dün zaten hehe." deyip kibarca kenara bıraktı patroneyşın. Patron dediysem, 30lu yaşların başında, gayet kargo pantolonu, Buff'ı, pofuduk kar yeleği olan bi adam. Ayağında trekking ayakkabıları falan var böyle. Bi an için "Lan olm Günlük, bu nasıl ciddiyetsiz bi patron? Bu adamlar ne iş yapıyolar burda be?" dedim kendi kendime. Çok şeyden konuştuk. İşletmenin ne durumda olduğundan girdik, bugünkü sürece nasıl geldiğiyle, bundan sonraki süreçte ihtiyaç duyduklarının ne olduğuyla ve benim orda bulunma sebebimle devam ettik. Rolüm büyük gibi gözüküyor. Hayır bu kadar kritik bi projeyi benim gibi deneyimsiz birinin ellerine teslim etmeleri de ilginç. Sanırım beraber öğrenicez işi, düşe kalka. Kurumsal işletmelerin planlı programlı biçimde 6 ay içinde implemente ettikleri ortamı biz 2 yılda yaratabilirsek ne mutlu bize.

Sonra baba patron geldi, haliyle bi irkildim hafiften. 60ına merdiven dayamış, geleneksel anlayışa sahip bi baba (Oğlundan bi kaç tüyo almıştım hehe). "Kimsin, nesin, necisin, napıyosun?"la başladı baba patron. Sonra sandviç tekniğini kullanarak benim için düşündüğü aylık ücreti belirtti. Tahminlerimde yanılmadığımı görmemle beraber "gaddemit" ifadesi belirmiş olmalı yüzümde ki baba çıktıktan sonra oğlu "Bak Günlük, yeni bi hayat kurcaksın sen burda. Bu yüzden ben babamın söylediği 900 Liralık maaşı sana uygun görmüyorum, daha fazla verebilmemiz lazım sana. Bunu düşünüp akşam içinde arıcam seni ben." dedi. Sohbete devam ettik sonra.

Hiç de öyle iş görüşmesi gibi değildi ya. Oğul patronla oturduk sohbet ettik resmen. Gerçi çenebaz biri, o konuştu ağırlıklı olarak. Ama yine de güzeldi. Üçbuçuk saat orda kaldıktan sonra beni aldıkları yere bıraktılar ana caddede. Otobüsüme binip ailemin yanına döndüm. Ha tabi markete uğrayıp kutlama için bi kaç malzeme aldım. Ortaya şu sonuç çıktı:

Selebreyşın keykim :)

Akşam evde oturuyorum. Pastayı yapmak için hazırlığa başladım falan mutfakta. Telefonum bangır bangır çalıyo. Kezbanmış arayan. Pastama döndüm. Saat kaçtı hatırlamıyorum, patron aradı "Babam 900 bilsin ama biz onu 1100 yapalım hehe hayırlı olsun hadi" diyerek. Uçtum tabi. Zira ödeyeceğim kira 300-400 Lira gibi bi meblağ olacak. Hadi ısınmasıydı faturalarıydı aidatıydı derken 600 olsun. Kalan 500 ile de gül gibi geçinip gidebilirim o semtte. Hem gündüz satış sorumlusunu örnek verdiler maaş mevzusunu konuşurken. Adam 400 Lira ile başlamış 2005 yılında. İki ay sonra performansını görünce 600'e çıkarmışlar. Bi altı ay kadar sonra da 800 Lira olmuş maaşı. Bunu duyunca 900 Lira'ya fit olmuştum zaten. Ama 1100 Lira da oldukça tatmin edici şu aşamada, koşullar bu kadar açık ve netken.

Öyle yani sevgili izleğim. Pazartesi işe başlıyorum. Günlük net 10,5 saat çalışçam. Ama haftasonlarım bana ait tamamen. İlk yılın sonuna doğru evimdeki eksiklikleri tamamlayıp araba almayı planlıyorum, ufak çaplı bi şey. 1.2 dizel motorlu, fazla vergi ve yakıt yükü bindirmicek bi şey. Ayağımı yerden kessin babında. Hyundai Accent'in 2007-2008 modelleri nasıl sence?

19 yorum:

gülş dedi ki...

hayırlı olsun, tebrik ederim! inşallah her şey beklediğin gibi gelişir ve mutlu olursun yeni işinde :) genç patronun da gözüne girmiş gibisin nazar değmesin!

Günlük Ayracı dedi ki...

@gülş: Teşekkür ederim :) Dereyi görmeden paçaları sıvamak istemiyorum ama mutlu olacağımı söylüyo içimden bi his :)

One Girl Two Boy dedi ki...

sohbet kıvamında geçen iş görüşmeleri tahmin ettiğim gibi aile şirketi'nin samimiliği:D umarım çok mutlu olursun yeni işinde yolun bahtın herbişeyin açık olsun :d sevindim senin adına pek çok :d

Unknown dedi ki...

sevgili sahibim,
bak küçümsedin aile şirketi diye ama ekmek çıktı sana. günlerdir işsizim diye depresyon kustun bana. hadi yisin gene. ama kıyağımı unutma.
sahip, işin en başında diil 10.5, 12 saat bile çalışılır. bakma şu an yıpranmış bi izlek olduğuma ben de vaktinde çok mesai yaptım. herşeyin olur zamanla. enkötü tecrübe kazanmış olursun.
hyundai accent iyidir sahip. tam da işini görür. gerçi peynir tenekesine lastik takınca aynı sesi çıkarıyor ama olsun. ben de bi dönem kullandım.
sahip yaa, unutmadan şu kekin sosundan sürsene accuk ekrana:D
çok sevgili izleğin

Günlük Ayracı dedi ki...

@One Girl Two Boy: Ayy bi de bana sor sen o mutluluğu :) Ellerimle bi çocuk büyütçem resmen, bi nevi şirketle birlikte büyücez :)

@operadakikazulet: Küçüksemek değil be kozaletim, kurumsal bi yerde çalışmak istiyodum sadece, sorumluluğum sınırlarım belli olsun babında. Accent öyle kuru gürültü. Ama yedek parçası yaygın ve ucuz, bi de ikinci el piyasası güzel ki zaten ikinci el alıcam ben de :) Mis gibi araba be nesini beğenmiyosun :) X5 vardı da biz mi almadık? asdfgh

Unknown dedi ki...

yok walla laf etmem accent'e. benim vardı. şimdi de birinden ödünç alıp kullanıyorum. başlangıç tabağı olarak güzel. lada'dan iyidir bi kere. yuvarlak hatlı. estetik.

Serhat dedi ki...

HUNDAİ GÜZELDİR YA İLERİDE DAHA İYİLERİNİ ALIRSIN İNŞ. YAPARSIN YAPARSIN OLDU BU İŞ BENCE. BİZNIZMEN :d

Adsız dedi ki...

hadi bakalım hayırlı olsun! umarım kolay bi alışma süreci geçirir, sonrasında da çok rahat edersin. ;)

bu arada keyke "o beybi yee" demekten kendimi alamadım. o.O -çikolatalıherşeyiseverinsanmodeli

Günlük Ayracı dedi ki...

@Serhat: Olcam ben olcam :mucuruk:

@ev oğlanı: Teşekkür ederim :) Keykim aşırı kakao yüzünden ağırdı ama biraz. Bi dilimi bitirene kadar canım çıkıyo ki ben de çikolata delisiyim. Moralim bozulunca oturup bi paket happy cows veya lila stars falan yerim, o kadar ki çikolata, o kadar ki kakao :) :yaşasınderyabaykalizm: :kalpkalp:

feanor dedi ki...

çok çok kutlu olsun, mutlu olsun :) maaşına çok takılma, kurumsal olmamasına da takılma. "TECRÜBE!" de geç. Hepimiz öyle yapıyoruz :)

Hadi bakalım Günlük! Yavaş yavaş düzelmeye başladı bir şeyler bak :) Fallar yalan çıksa da, gönlünden tam geçen olmasa da; çok güzel şeylerin habercisidir / ilk adımıdır bunlar belki de....

Mıncırdım.

Haplo dedi ki...

yeni işin hayırlı olsun.! :) pasta da çok güzel gözüküyor yahu.hmm akşam ev arkadaşımla biz de mi yapsak böyle şeyler acaba :)

deathcomp dedi ki...

O değil de kek şahaneymiş.

Günlük Ayracı dedi ki...

@feanor: Teşekkür ederim feanor :) Firma içinde uzun soluklu ve geniş çaplı bi projeye başlıyorum, taşlar yerinden oynucak biraz :) Hiç işe başlıyomuşum gibi değil de sanki hobimi yapacakmışım gibi geliyor bu yüzden :) Mimar gibi hissediyorum kendimi (Gaza geldim, evet, ne var? :) )

@Haplo: Teşekkür ederim Haplo :) Yapın yapın, kolay bi şey zaten hehe :)

@deathcomp: Yapımı kolay, bi kaç malzemeyle ve çırpma teliyle iki-üç darbeden sonra bu görüntüyü elde edebilirsin :))

Unknown dedi ki...

hayırlı olsun, çok sevindim..
maaşa hiç takılma bence.. önemli olan deneyim.. ayrıca küçük işletmelerde kazanılan deneyimler her zaman daha kaliteli ve doygun oluyor bence.. büyük yerlerde herkesin iş dağılımı kesindir ve sana biçilen işte deneyim kazanırsın, ama burada her iş bakımından deneyim kazanacaksın.. zor olacak ama önemli olan yanına kar kalanlardır.

o zaman da paranın bi önemi olmuyor, yaşatacak kadar olsun da sonrası sular seller gibi akar artık.. bu arada pastandan bir dilim bende istiyorum :)

eminim kendin pişir, kendin ye taktiğinden sen onu bitirmişsindir.. bir de ben çok geç kalmışım :)

Kuulumsu Kadın dedi ki...

kutlarım günlük! :) ilk kargo pantalonlu, pofuduk yelekli patrondan ben de istiyorum bi'tane :) okurken nedense içim ısındı yeni işine, bence güzel olucak! maaşta fena değil, yani bu devirde böyle. bende bir gıda mühendisi mağduru olarak konuşuyorum :) sen yine 900 bil de 1.100 yapalım demiş, insaflıymış :) sevdim sevdim!
şeyy bi'de o pasta var ya o pasta öğle arası yemekten sonra pek bi'dokundu içime (yutkunma efekti) :)

Günlük Ayracı dedi ki...

@Bi'Gay: Teşekkür ederim Bi'Gay :) Birebir aynı şeyleri düşünüyoruz sanırım bu konuda. Çok yol katedicem ve bunun için mutluyum, en az korktuğum kadar :) Pastanın son dilimi buzdolabında yenmeyi bekliyo, sanırım birazdan götürcem :))

@Kuul'umsu Kadın: Oğul patron iyi niyetli ve kültürlü birine benziyo. Ben yine takım elbiseyi çekip öyle gidicem işe, ilk gün malum :) Pasta konusuna gelince, Özsüt'ün damla sakızlı cevizli rulo pastası değil tabi (olsa da yesek ımh) ama doyurucu(ydu) :)

Unknown dedi ki...

iş bulan bir genç :D hayırlı olsun...

O Gay; Ben de... dedi ki...

hayırlı olsun.

Günlük Ayracı dedi ki...

@Alice: Teşekkür ederim Alice :)

@O Gay; Ben de...: Teşekkür ederim :)