Pazartesi, Ocak 09, 2012

good ol' times

Gidip Dinlemeliyim by Ceylan Ertem on Grooveshark

Fonda Dadafon'dan Van Gogh's Boat çaladursun, benim post şarkım belli.

Geceden beri can sıkıntısından youtube'da abuk subuk videolar izliyorum. Mesela oje süren kadınlar, evdeki meyveden sebzeden maske yapan hatunlar falan. Sarkastik yorumlar yazıp eğlendim kendi kendime. Oje öyle iki-üç fırça üstüste alıp da sürülmez! Önce öğrensin, ondan sonra kamerayla milletin gözü önüne çıksın. Erkek halimle ben biliyorum be!

Sabah yerli rock gruplarından bi kaçını dinlerken üniversite hayatım gözlerimin önüne geldi. Böyle bi kötü oldum. Negzel günlerdi be! Kafamıza göre sırt çantamızı alıp "Hadi yarın Urfa'ya gidiyoruz.", "Hişş kaldır g*tünü, Mardin'e gitçez.", veya "Çantanı hazırla, İstanbul yolu gözüktü." der basar giderdik. Para sorunumuz yok muydu? Fazlasıyla vardı. Ama dayrak dayrak gezmekten geri kalıyo muyduk? Kalmıyoduk.

Ertesi gün en baba dersin sınavı varken gece yarılarına kadar içip sesimiz kısılana kadar eğlendiğimizi ve önceden biraz çalıştığımızdan da sınavdan en yüksek notları aldığımızı bilirim.

Birbirimizin evinde ders çalışmak için toplanırdık 3-5 kişi, çantada şaraplar, meyve suları, meyveler olurdu kesin. Sangria yapar içerdik.

Home party anlayışımız oldukça gelişmişti. Organizasyona çevirmiştik kendi içimizde. Evdeki tüm eşyalar bi odaya tıkılırdı, biralar kasa kasa dolaba gömülürdü, cips çerez türleriyle vodka ve enerji içecekleri de evdeki yerini bulurdu. Sonra insanlar akın akın gelirdi. Hatırlıyorum, 25 metrekarelik stüdyo eve 20 kişi sığıyoduk biz. Gece boyu dans et, iç, fotoğraf çek. Arada efkar yap, çok içenler bi kenarda zırlasın, dursun.

Ne günlerdi be! O kadro hiçbi zaman bir araya gelmicek tekrar, en kötüsü de bu. Hayır ağlamıyorum, sigara dumanı kaçtı gözüme.

Öpçük.

15 yorum:

Unknown dedi ki...

dayrak dayrak? :DDDDDDD

ulan ööle bi ün. hayatı yaşayamadı amk:(

kasap et derdin de koyun can derdinde gördüğün gibi:D

Günlük Ayracı dedi ki...

@operadakikazulet: Bi diğer adı da "zömben zömben gezmek". Bu lafları babaannemden öğreniyorum ve çocukluğumdan beri çok severek kullanıyorum çünkü ilk duyan herkes bön bön bakıyo yüzüme :D Ha anlamına gelelim, sürekli gezen gibi bi şey :D

Unknown dedi ki...

Bayılırım böyle tabirlere:)
Mesela bizde neler vardııır:
hoplelek tüllelek(hoplaya zıplaya)
kıçın kıçın(geri geri)
annıkabaana(alnının ortasına)
dom dom atmak(yüksekten uçmak)
paldımsız(lafını bilmez)
zikidaşşanadenk(gamsız)
ağşama kadar zikini karışlıyo(aylak)

Günlük Ayracı dedi ki...

@operadakikazulet: Hoplelek tüllelek ve dom dom atmak haricindekileri biz de kullanıyoruz. kıçın kıçın yerine "g*tün g*tün" var misal :D Yoksa biz senle aslında kardeşiz de senle ikimizi bebekken ayırıp birimizi çocuğu olmayan bi aileye mi vermişler? Neler olmuş öyle vay anasını ya :D

Unknown dedi ki...

beni çin'gen mühendisleri kaçırmış klonlamış bence, ama hem çinli hem çingen olduklarından benzetememişler de:)(buradan isviçreli bilimadamlarına saygılarımı sunarım)ööle ayrı memleketlerde zömben zömben dolaşıpduruz:P

bisexie dedi ki...

ayh salak,
yerim o gözyaslarını ya da sigara dumanını her neyse.

o bir ruh bebegim bence ama ya..
ne 40lıklar tanıyorum biz 20likleri cebinden cıkarıcak olan..

bence yapmamız gereken her daim her kosulda ve YALNIZ basımıza eglenmeyi ogrenmek..

bu duygular hala icinde,
o insanları ve muhabbetlerin aynını istemene bişey diyemem fakat.
kendin hep kendi yanındasın.

=*

ps: ceyl'an erteme de bayılırım ben. sana cok kotu seyler yapicam haberin olsun. ;)

Günlük Ayracı dedi ki...

@bisexie: Ben ki yalnızlığı hayat felsefesi edinmiş bi insanım, ben ki çocukluğumdan beri tek başına bi şekilde akıp yolunu bulmayı başarabilmiş bi suyum, ama sıkıldım artık anlıyo musun beni canıtın? :) Evet, yalnızken de eğleniyorum. Ama o insanları ve birlikteyken yaptıklarımızı çook özlüyorum. O dönemden bugüne değişen arkadaş çevremde hiç kimse bana o insanların yaşattığı güzel hisleri bir arada yaşatamadı, belki bu yüzden bu kadar kafaya taktım, bilmiyorum :)

O Gay; Ben de... dedi ki...

zıngıdı zıngıdı vardır gezmek konusunda :))

+üni yılları ve arkadaş ortamları hiç bir zaman unutulmaz zaten insanın hayatında illaki yaşayıp görmesi ve tatması gereken dönemdir, güzeldir, özlenesidir...

Günlük Ayracı dedi ki...

@O Gay; Ben de...: Gezmek güzeldir. Gezmek insana değişik değişik kocakarı lafları öğretir :) Zıngıdı zıngıdı da kullanılıyo bizde. Göçmen değiliz, Laz değiliz, Kürt değiliz, olduğumuz İzmir ilçesinin yedigöbek yerlisiyiz, ama böyle lafları nerden kapmış atalar bilinmez :D Konuşurken çok eğleniyorum ama ben. Aslında üstüne düşüp bunları toparlamak lazım bi ara, çok komik şeyler çıkacağına eminim :D -HTML öğreniyorum volümvan-

O Gay; Ben de... dedi ki...

html kodları benim nicktemi denedin naptın :) versene kodları :D

profil bilgilerinden bakarsan Ege kısmını görürsün bende de :) aşina olduğumuz çok ortak kelime çıkacaktır haliyle...

Günlük Ayracı dedi ki...

@O Gay; Ben de...: eyçtiyemel kodlardan bi tek b, i, a falan biliyorum ben. Mesleğime de uzak değil aslında bu konular ama hiç eğilimim olmadı benim. O zaman asfalyaları attırmadan iki boyoz bi kumruyla tatlıya bağlayalım :))

Kuulumsu Kadın dedi ki...

ooooff!! daha salı günü döndüm üniversite şehrimden. nasıl özlemişim nasıl. serviste ağladım ağlıycam. 5 sene gözümün önünden geçti, her sokakta.. sonra evimevimgüzelevim! şimdi pimapenli olmuş. balkomu görünce sabaha karşı uyku tutmayınca çıkıp içtiğim sigaralar, ışıklar kapalı laptoptan açılan şarkılar, içilen biralar.. çok güzeldi o yıllar. mühendislik mekaniği diye bi'ders vardı, hiç anlamazdım. toplandık bi'gün çalışalım belki ben de ucundan köşesnden anlarım diye. O da ne! Elektirkler kesildi! Yaktık mumları, oturduk sohbet muhabbet.. Hiç sınav havası kalmadı, zaten çok zor. En iyisi uyumak hatta diye düşünürken elektrikler geldi. Olamazdı! Kapadık elektrikleri devam ettik muhabbetimize :)) Şimdi sor bana pişman mıyım? Hayaaaar! Sırt çantasıyla bi'yerlere gitmek sonra. En yakın arkadaşım bana en zıt insandır çoğu zaman. Ona en az 1 gün önceden haber vericen napıcağımızı, bana da "hadi kuulumsu gidelim mi?" demek yeterli, saat yer hiç farketmez! :) şimdi sen anlatınca böyle ben yine efkarlandım. yok canııım ben de ağlamıyorum sigaradan o pis dumanı!

Günlük Ayracı dedi ki...

@Kuul'umsu Kadın: Sigara dumanı çok fena bi şey böyle çok reröre. Razorlight - Who needs love'ı göndereyim sana kuğl kadın :)

Kuulumsu Kadın dedi ki...

Razorlight - Who needs love paketimi aldım, hemen açtım. pek sevindim hemen teşekkür etmek istedim. çook teşekkürler! bi'gün benim de sana hediyem olucak Ayraç :)

Günlük Ayracı dedi ki...

@Kuul'umsu Kadın: Ne o ne o ne o neoneoneoneo? Merakla beklemekteyim :)