Cumartesi, Ocak 14, 2012

Saturday Night Fever

Seasoned Eyes Were Beaming by Sara Lov on Grooveshark

Hani işe girdim ya, bir rahatlık geldi ki anlatamam. Meğer onca bunalımımın yegane sebebi işsizlik ve bunu kafaya çok takmammış. Ha belli başlı şeyler hala acıtıyo, o ayrı. Pek konuşmak istemiyorum bu konuda.

İşe girdiğim günden beri "son Derya Baykal günleri"mi yaşıyorum sevgili izlek. İlk gün pasta yapmıştım, Perşembe akşamı Pierogi Ruskie yaptım ki kendileri Polak diyarının çokça sevilen mantı türü yiyeceği olur. Haşlanmış patates, onlara göre köy peyniri, bize göre tuzsuz lor ile belli oranlarda ezilip karıştırılır. İçine karamelize edilmiş soğan ve tercihen pul pul doğranmış bacon karıştırılır ancak domuz etinin tüketilmediği bir ülkede yaşadığımızdan yarı vejetaryen oldu bu, etsiz :(

Sonra, yoğurmaktan ellerimizin ağrıdığı hamuru oklavayla (evet evet, oklavayı elime alıp unlu unlu açtım) açtığımız hamurumuzdan bi bardak yardımıyla kestiğimiz dairelerin ortasına hazırladığımız harçtan koyup (aynı poğaça yapar gibi) kenarlarını bastıra bastıra bi hal oluruz sevgili izlek. Aman neyini anlatıyorum ki işte, fotoğrafı aşağıda:

İmaj: Günlük Ayracı - Pierogi Ruskie

Bitmedi. Dün kalktım cinnamon rolls yaptım. Ama gugıl görsellerde görebileceğimizden çok uzak oldu benim yaptıklarım. Bi kere frosting diye bi şey yoktu ve hamuru makinede yoğurttuğumdan (yoğurmak, yoğurtmak?! ftw?) olsa gerek, hamur devasa kabardı. O fotoğraflarda görünen yalanmış a izlek, bildiğin kabardı benimkiler :( Ama tadı nefisti. Bi dahaki sefer daha çok tarçın-pudra şekeri karışımı serpmeliyim içine. Bunun fotoğrafı yok çünkü iki koca fırın tepsisi çöreği dünden beri üç kişi yiye yiye bitirdik. Fotoğraf çekmeye fırsat olmadı :) Bi dahaki sefere söz ;)

Son olarak, bugün dünkü cinnamon rolls hamurunda sarıları kullanıldığı için kenarda melur melur bakınan yumurta beyazlarını beze yapmak için kullandım. Ancak toz şeker kullandığımdan mıdır bilinmez, kıvamı çok cıvık oldu. Bu yüzden aşağıdaki kumsaldan toplanmış kireçtaşıvari görünümü elde edebildim ancak. Olsun, tadı nefis :)

İmaj: Günlük Ayracı - El: Günlük Ayracı - Beze

Sol göz kapağımın dış tarafında tarifi imkansız bi ağrı var. Sanki bi şişlik var gibi, gözümü açıp kapatmayı zorlaştıran. Elimle yokluyorum, hiçbi şey yok. Arpacık mı diyeceğim, ama değil sanırım. Arpacık olsa gözüm kapanırcasına şişer.

Vücudumun bilumum yerinde çıkan enfeksiyonlar da cabası. Hayır pis bi adam değilim ki! O kadar ki, anaokulundayken (ben kreşte veya ana sınıfında değildim, ana okuluydu bizimkisi) oyun saatinde kum havuzunda oynardık, bana dokunanlardan hastalıklıymış gibi kaçardım "Üstümü kirletiyosun pis ellerinle!!!" diye çemkirerek. Bu denli titizdim, hala da titizim. Sanırım kabul etmeliyim: Vücudum iflas etmeye başladı. Doktora gitsem kim bilir neler neler çıkacak?

Millet harıl harıl "Saturday night fever" hazırlığına girişsin, ben evde oturup beze yapayım. Belki benim setıdey nayt fiğvır anlayışım bu arkadaşım sana ne? SAĞ-NAĞ NE?

8 yorum:

Murad Güner dedi ki...

lezzetli cumartesi! pierogi ruskie'de jambon fena olmazmış aslında. süper duruyo.

One Girl Two Boy dedi ki...

of karnimi aciiktirdin :D cevremdeki hicbir erkek bana bole kapsamli bir yemek yapmadi bazen cok uzuluyorum bu durumdan :(

Günlük Ayracı dedi ki...

@Murad Güner: Jambon mantıklı aslında, denenebilir bence :)

@One Girl Two Boy: Böceklerin beceriksiz mi? Bilmiyolar mı yemek yapmayı yoksa? :)Hemen mutfak kursu açabilirim onlar için, ek gelir lazım ehueh. Bu arada ben seni sentekbizikimiz ile karıştırdım, senin blogunu da gayet düzenli takip ediyorum ama Efe falan filan muhabbeti ordan yani :) Bakarsın ilerde yaptıklarımı ilk önce sana tattırırım :)

Jove dedi ki...

allah seni kahreder.

Günlük Ayracı dedi ki...

@Jove: Jove, niye ama? :(

One Girl Two Boy dedi ki...

Benin böceklerim beceriksiz değillllll :d sadece üşengeçler mutfakla pek araları yok kuzucuuum öle soslo makarnalar konusunda ihtisas yapmış durumda :d aslan parçamda aklına eserse mantarlı tavuk fln yapar :d ama bu kadar :d

ben de efe kim diyodum açıklığa kavuştu şimdi anladım :d
bözeklerim için yemek kursu olayını ben denedim gelin öğretiyim dedim ama pek sıcak bakmadılar arada aç kaldıklarında telefonla bağlanıp yemek tarif ediyorum :D
belli olmaz yemeklerini tatmak isterim hem de çok :d

Günlük Ayracı dedi ki...

@One Girl Two Boy: İçten gelerek yaptıktan sonra bi menemen bile müthiş egzantrik bi yemekmiş hissi yaşatabilir insana :) Soslu makarnalar ve mantarlı tavuk konusunu bilahare konuşalım. Nasıl yapılırsa yapılsın ayıla bayıla yerim ikisini de :) Ne kadar sevgi dolu bi kızsın sen be, mutlu oluyorum yazdıklarını okuyunca :)

One Girl Two Boy dedi ki...

Canım benim sevgi dolu olduğum söylenir ama arada nevrotik tavırlar sergilemiyor değilim kamuoyunu yanlış bilgilendirmeyeyim şimdi :D bözeklerim yemek yasın ben her daim yerim zaten yemek'i sevdiğim herhalimden bellidir geçen aslan parçam değişik bir yemek denemiş hemen paylaşmak istedim yalancı beyti diye bir yemek kendisi:D kısır yapmıs yufkaya sarmıs üstünüde kaşarı bocalamış ama sunarken o kadar sevimli,ydiki şimi gel de o yemek'i de yapanıda sevme :D ben de seni itinayla takip ediyorum belli mi olur belkibirbirmize yemek'e geliriz bi gün :D